niedziela, 27 lipca 2014

Chińska surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki - prawie jak z chińskiej restauracji.


Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki:

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 4 średnie marchewki
  • pieprz, sól do smaku
  • sos sojowy do smaku
  • odrobina cukru do smaku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Kapustę pekińską poszatkować. 
  2. Marchewki zetrzeć na tarce (najlepiej takiej z ostrzami do warzyw chińskich - by powstały długie paseczki).
  3. Całość wrzucić do miski, skropić oliwą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem, solą i sosem sojowym.


2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tą surówkę, robie ja bez przerwy. Obserwuję, pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Zobacz : jeden z przepisów na pizze, który polecam.